среда, 5. јун 2013.

U Parizu izabrana Miss ex-YU




Pre 30 godina, ovo popularno i omiljeno takmicenje, kao MISS YU EVROPE, idejno i organizaciono započeo je poznati foto-reporter u Parizu gospodin Milojko Milanović. Danas, u saradnji sa izvršnim producentom takmicenja, gospodinom Zoranom Milinkovićem, poznatim privrednikom iz Pariza i osnivačem i inicijatorom promo projekta www.serbianbrand.org, ovaj dogadjaj okupio je bojnu publiku i medije iz čitave Evrope.
 
Na jubilarnom 30-tom izboru za najlepsu devojku dijaspore sa prostora bivse Jugoslavije,koji se svake godine tradicionalno odrzava u Parizu,i koji jos uvek nosi naziv "Miss (ex)Yu Evrope",pobedila je Semina Obradović iz Švedske.

 Marjana Pavlović (II pratilja), Semina Obradović (Miss ex-YU), Irena Jovanović (I pratilja)

Semina je rodjena 1993.godine u Svedskom gradu Gavle ,gde i danas zivi,i bavi se maneknstvo.Lepoj Bosanki nije ovo prva titula.Nedavno je na izboru za “Miss Emigrant Sweden”, odnela titulu najepse, pa je tako stekla pravo da Bosnu i Hrecegovinu predstavljati na svetskom takmicenju Miss Emigrant World, koje će se odrzati u avgustu na Kipru. "Presercna sam! Zaista nisam ovo ocekivala,ali se potajno nadala",uzbudjeno je izjavila Semina.

Za prvu pratilju izabrana je Irena Jovanović iz Trsta,čiji su roditelji poreklom iz Požarevca,dok je drugom pratiljom prglašena Marjana Pavlović iz Ljiga,koja je prestavljala takmičarku iz Srbije
Za miss fotogeničnosti izabrana je Tanja Nikolić, kandidatkinja iz Austrije,a titula miss šarma, pripala je Jeleni Marković iz Pariza. Krunu pobednici určila je Tanja Trunić Miss YU Evrope 1983,a lente Valentina Simic iz Austrije,nekadašnja misica ovog prestižnog takimcenja. Ove godine učestvovalo je sedamnaest takmičarki iz Francuske,Švajcarske,Švedske,Austrije,Italije,Srbije,Crne Gore,Hrvatske i Makedonije,a bile su pozvane i sve dosadšnje misice. 

Izabrane devojke su od organizatora dobile vredne nagrade.U prepunoj sali "Paris Expo" među gostima su bili Vladimir Božović,državni sekretar Mup-a Srbije, G.Perunicic,državni sekretar sporta Vesna Remović ,savetnik minstrastva kulture, Milica Mandić,Ivana Maksimovic (olimpiski sjaj).
 
U toku samog takmičenja koje je podrazumevalo tri nastupa devojaka pred članovima internacionalnog žirija, za muzički deo programa zaduženi su bili beogradski popularni ansambl Svilen Konac i pevačica Katarina Živković.

Vise informacija na zvanicanom sajtu organizatora: www.missdijaspora.com
mail: office@missdijaspora.com
PR manager: Kristina Đukić

 Marjana Pavlović (II pratilja), Semina Obradović (Miss ex-YU), Irena Jovanović (I pratilja)
Tanja Nikolić ( Miss fotogeničnosti), Jelena Marković (Miss šarma)

Katarina Živković

Finalistkinje Miss ex-YU 2013

Нема коментара:

Постави коментар