уторак, 14. мај 2013.

www.serbianbrend.com

SERBIAN BRE®nd je promotivna kampanja za afirmaciju srpskih vrednosti.
Kvalitetni i prepoznatljivi srpski proizvodi, kompanije, turističke destinacije, kulturno nasleđe i ljudi su ambasadori pozitivnog srpskog imidža u zemlji i naročito u inostranstvu. Zajednički, koordiniran i kontuniuiran nastup različitih aktera od presudne je važnosti u ostvarenju jedinstvene vizije: prosperitetna Srbija sa dobrim ugledom u svetu.

Šta konkretno predstavlja SERBIAN BRE®nd?

  • simbol nacionalnog srpskog brend identiteta
  • znak kvaliteta za srpske proizvode, usluge, kompanije, turističke destinacije, kulturno nasleđe i ljude
  • sam za sebe brend u nastajanju
Idejni nosilac kampanje je Srpski institut za javnu diplomatiju iz Brisela, a kampanja podrazumeva kolektivni napor različitih privatnih i društvenih subjekata.


Osnovni ciljevi SERBIAN BRE®nd-a su:

  • da upotrebom svog logotipa promoviše proizvodnju, trgovinu, privredni razvoj i zapošljavanje u Srbiji
  • da upotrebom svog logotipa promoviše robu proizvedenu u Srbiji na izvoznim tržištima širom sveta
  • da podigne svest o srpskim proizvodima i uslugama, dostignućima i potencijalu - kako u Srbiji tako i u inostranstvu, i
  • da podstakne razvoj kvaliteta, dizajna i marketinga.

    Logo SERBIAN BRE®nd-a

    Srž kampanje čini SERBIAN BRE®nd logotip. Kompanije koje zadovolje SERBIAN BRE®nd standarde mogu da koriste logo i tako promovišu sebe i svoje proizvode i usluge.
    Srbiju odlikuje pluralitet mišljenja i cilj logotipa je da uključi različite brendove i različite stavove o tome šta su srpski brendovi.

    Logo SERBIAN BRE®nd grafički nedvosmisleno ukazuje na poreklo proizvoda, kompanija i usluga, zahvaljujući engleskom pridevu “SERBIAN”, a “BREnd” se odnosi na srpski mentalitet koji na mestu susreta istočnih i zapadnih civilizacija uvek stvori nešto autentično svoje - srpsko (u ovom slučaju umesto engleske imenice “brand” to je “BREnd”).
    Kontinuirana upotreba pečata “SERBIAN BRE®nd” dovodi do asocijacije kvaliteta sa pridevom “SERBIAN” - srpski što vremenom donosi i konkretnu finansijsku korist onima koji ga koriste.


Нема коментара:

Постави коментар